test

21. századi, élhető város: Veszprém

A 2023 Veszprém pályázat sikere a 21. századi problémákra való közös megoldáskeresésben rejlett. A Veszprémi Napló ennek kapcsán nemzetközileg elismert szakemberekkel beszélgetett.

test

Városfejlesztési kihívások a 21. században

A konferencia kiemelt előadója: Jan Gehl, építész, várostervező, egy igazi világsztár, az elmúlt negyven év várostervezésének kiemelkedő alakja.

test

Veszprém a legélhetőbb vidéki város

A Haszon magazin 2018. márciusi számában megjelent kutatás alapján Veszprém a legélhetőbb vidéki város hazánkban.

test

Testvérvárosi Konferencia

A Testvérvárosi Konferencia két olyan városfejlesztési szempontból fontos témával foglalkozott, mint az örökségvédelem és a Smart City.

test

Veszprém döntős

Elismerés és óriási lehetőség, hogy Veszprém és a Bakony–Balaton régió közösen benyújtott pályázata a 2023. év EKF címért tartandó budapesti előválasztási ülés független szakmai zsűrijének ajánlását követően továbbjutott.

test

Nemzetközi támogatás

Az elmúlt pár hónapban számos együttműködő partnerünktől kaptunk bátorító szavakat az EKF 2023 pályázatunk kapcsán.

test

Támogatást nyert az Önkormányzat

Az „Erasmus+KA3 Strukturált Párbeszéd” pályázat keretében nyert „SportTown” projekt célja a generációk közötti párbeszéd elindítása a városi terek sport specifikus hasznosításáról.

test

Polgármesteri köszönet

Mint polgármester, mint veszprémi lakos ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak a polgároknak és szakembereknek, akik részt vettek a pályázat előkészítésében, s hogy időt és energiát fordítottak arra, hogy a következő…

test

Leadásra került az EKF pályázat anyaga

Mérföldkőhöz érkezett az EKF 2023 Veszprém pályázata, hisz több hónapos intenzív előkészületi munka eredményeképpen hivatalosan is leadásra került a város pályázati anyaga.

test

Nagyköveti videók

Az EKF 2023 Veszprém Nagyköveteket arról kérdeztük, hogy hogyan vélekednek a veszprémi pályázatról és milyen személyes indítékuk és motivációjuk van abban, hogy Nagykövetként a pályázat mögé álltak.

test

Veszprémi Advent

December 4. és 11. között egy hógömb építmény kapott helyet az Óváros téren, hogy az Illatos Advent programsorozat keretében megrendezésre kerülő gyerekeknek szóló kézműves és zenei programoknak helyszínt biztosítson.

test

Veszprém és Balatonfüred is fődíjas

Az idei Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen Veszprém és Balatonfüred is fődíjban részesült.

test

Prima Díjat kapott a Pannon Várszínház

Ebben az évben a Veszprém Megyei Prima Díjat a magyar színház- és filmművészet kategóriában a Pannon Várszínház Társulata kapta.

test

Veszprémi Üzleti Fórum

Veszprém feltett szándéka, hogy a legvonzóbb településsé váljon a hazai és külföldi vállalkozások számára. Ezen cél elősegítése céljából 2017. november 21-én üzleti fórumot tartottak az Arénában.

test

Összefogás a közéleti konferencián

Az EKF 2023 Veszprém pályázatának erősítésére közel hatvan résztvevő jelenlétével került megrendezésre a II. Közéleti minikonferencia november 10-én a Hangvillában

test

EKF Nagykövet a Bakony Expon

Gulyás Péter, tizenhatszoros Magyar Bajnok kézilabdázó, EKF 2023 Veszprém nagykövet a november közepén megrendezett Bakony Expon népszerűsítse a pályázatot.

test

II. Közéleti minikonferencia

Az EKF 2023 Veszprém pályázatának erősítésére, valamint a májusi rendezvény folytatásaként rendezi meg Veszprém Város Önkormányzata a II. Közéleti mini-konferenciát november 10-én délután a Hangvillában.

test

Új arculat bevezetése

Veszprém Megyei Jogú Város a bakonyi és a balatoni régióval összefogva indul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésre kiírt pályázaton. Október 4-én egy sajtótájékoztató keretében mutatták be az elmúlt…

test

Kérdőívek

Az EKF 2023 Veszprém pályázat egyik fontos üzenete az együttműködés, ami azon felül, hogy Veszprém nem egyedül, hanem térségével együtt nyújtja be pályázatát, abban is megnyilvánul, hogy az előkészítés folyamatában…

test

Lezárult az EKF 2023 arculati pályázata

Az EKF 2023 térségi pályázat arculatának kialakítására három grafikai stúdiót hívott meg az önkormányzat részesedésével működő Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

test

Tanácsadói Testület

Porga Gyula, Veszprém polgármestere helyi vállalatok vezetőivel találkozott 2017. június 16-án a Veszprém Arénában.

test

Szakmai egyeztetések

Porga Gyula, Veszprém polgármesterének kezdeményezésére a pályázat kapcsán szakmai egyeztető megbeszélések zajlottak az érintett települések önkormányzatainak és helyi szakembereinek részvételével.

test

EKF 2023 Veszprém kitelepülések

Az EKF pályázat népszerűsítése, valamint a lakossági javaslatok és ötletek összegyűjtése céljából a nyár folyamán számos helyi eseményen és fesztiválon jelent meg az EKF 2023 Veszprém stand.

test

Szakmai fórumok

A májusi kerekasztal beszélgetések folytatásaként június 16-20. között több kisebb esemény keretében sportszervezetek, civil szervezetek és egyéb térségi intézmények szakemberei kaptak meghívást szakmai egyeztető megbeszélésekre.

test

Első közéleti mini-konferencia

Az EKF 2023 pályázathoz kapcsolódóan 2017. május 26-án a veszprémi Hangvillában került megrendezésre az első közéleti mini-konferencia, amelynek kiemelt témája a civil szervezetek és a fiatalok pályázatban kapcsolódó szerepe volt.

test

Térségi kerekasztal

Több mint 40 térségi szakértő vett részt a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém című kerekasztal beszélgetésen május 22-én a Polgármesteri Hivatalban.

test

Megalakult a Művészeti Tanács

Megalakult a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát támogató Művészeti Tanács, amelynek tagjai Veszprém és a balatoni régió kulturális életének különböző területein régóta tevékenykedő, nagy tapasztalattal rendelkező, kiemelkedőt alkotó művészek…

test

Összefogással az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" címért

Együttműködési megállapodást írt alá Veszprém és a Balatoni Szövetség 2017. március 22-én, amelyben rögzítették azon szándékukat, hogy közösen pályáznak az EKF 2023 cím elnyerésére.

test

Megalakult a Művészeti Tanács

Megalakult a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát támogató Művészeti Tanács, amelynek tagjai Veszprém és a balatoni régió kulturális életének különböző területein régóta tevékenykedő, nagy tapasztalattal rendelkező, kiemelkedőt alkotó művészek…

test

Köszöntő

Tisztelt Látogató! Mi, veszprémiek 2023-ban szeretnénk megmutatni a világnak városunkat – úgy, ahogyan eddig csak mi ismertük! Veszprém városa – a Balaton-térséggel karöltve – abban a reményben pályázik az EKF…